Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

13. 03. 2016. 18:02 >> 23:11

OBALA SLONOVAČE

U napadu na ljetovalište 16 mrtvih

Bezbjednosne snage Obale Slonovače ubile su danas šestoricu terorista poslije oružanog napada na plaži u ljetovalištu u Grand Basamu na jugu zemlje, u kojem je ubijeno 16 osoba - 14 civila i dva vojnika, saopštili su zvaničnici.

"Naoružani muškarci napali su tri hotela u Grand Basamu. Bezbjednosne i odbrambene snage su odmah intervenisale i neutralisale šestoricu terorista. Operacija "čišćenja" je u toku", kazao je ministar unutrašnjih poslova te države, Hamed Bakajoko.

Predsjednik Obale Slonovače, Alasan Utara je saopštio da je u napadu ubijeno 14 civila i dva vojnika.

"Šest napadača je ovog popodneva došlo na plažu u Basamu. Nažalost, 14 civila i dva pripadnika specijalnih snaga su poginuli", kazao je Utara.

Policijski izvori su ranije naveli da među ubijenima ima i četvoro Evropljana.

Francuska je saopštila da je jedan njihov državljanin ubijen, prenio je Rojters.

CNN je ranije prenio saopštenje Vlade te zemlje da su naoružani napadači otvorili vatru na ljude na plaži ispred dva hotela u ljetovalištu u Grand Basamu na jugu Obale Slonovače.

Grand Basam se nalazi oko 40 kilometara od komercijalne prijestonice Abidžana i popularno je izletište za stanovnike Abidžana i zapadnjake.

Rojters je prethodno prenio da su očevici napravili video snimke s mjesta napada na kojima se vide tijela najmanje sedam žrtava.

"Vidio sam sedam mrtvih i to sam snimio. Bila su četiri napadača. Ja sam plivao kada je sve počelo i onda sam pobjegao", rekao je Draman Kima koji je snimak tijela pokazao Rojtersu.

On je, takođe, snimio i granate i čaure metaka za koje vjeruje da su napadači koristili.

Očevidac Rojtersa kaže i da je vidio da je dvoje ljudi ranjeno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније