Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 03. 2016. 18:05 >> 17:48
2

ADVOKAT SAOPŠTIO

Florans Artman i dalje u Ševeningenu

Advokat bivše portparolke Tužilaštva Haškog tribunala Florans Artman izjavio je danas da je njegova klijentkinja i dalje u pritvoru u istoj pritivorskoj jedinici gdje su i optuženi za ratne zločine, prenosi agencija AP.

Artmanovu su 24. marta priveli čuvari Tribunala kada je ulazila u zgradu da prisustvuje izricanju presude bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

Portparolku nekadašnje glavne tužiteljke Karle del Ponte, od 2000. do 2006. godine, Haški tribunal optužio je za nepoštovanje tog suda zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog vijeća Haškog suda u predmetu Slobodan Milošević koje je objavila u svojoj knjizi "Mir i kazna" i u članku "Prikriveni ključni dokazi o genocidu".

Ona je 2011. osuđena na sedam dana zatvora pošto je ignorisala dvije naredbe suda da u određenom roku plati globu od 7.000 eura, kojom ju je kaznio zbog nepoštovanja suda.

Njen advokat Genael Metro rekao je danas da je Artmanova u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu "do daljnjeg".

Poslije njenog hapšenja Metro je rekao da je Artmanova "u pritvoru u uslovima pojačanog nadzora zbog rizika od samoubistva, što znači da je njena ćelija osvijetljena 24 sata dnevno i svakih 15 minuta je kontrolišu stražari". Rekao je takođe da je uputio zahtev za njeno oslobađanje, a u međuvremenu bolje zatvorske uslove jer su sadašnji "potpuno bespotrebni, neopravdani i neodgovarajući".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније