Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 02. 2013. 18:33   >>  21:34

SPOR OKO FOKLANDA

Argentina: Kontrolisaćemo Foklandska ostrva kroz 20 godina

Ministar inostranih poslova Argentine, Ektor Timerman, rekao je da će trebati manje od dvije decenije za povratak Foklandskih ostrva pod okrilje Argentine.

U izjavi za britansku štampu Timerman je rekao da nijedna zemlja na svijetu ne podržava britansku vladavinu spornim ostrvima.

„Mislim da svijet shvata da je ovdje riječ o kolonijalizmu i da su ljudi koji žive tamo naknadno naseljeni sa britanskih područija“ rekao je ministar.

Timerman je optužio britaniju da militarizuje Južni Altantik kako bi zaštitila svoje naftne platforme.

„Vjerujem da će naftna nalazišta komplikovati mirno rešenje koje propagiraju Ujedinjene nacije. Mislim da je Britnija sklona da boravi na mjestima gdje su prirodni resursi drugih naroda“ naveo je Timerman.

Dodao je da UN smatra da Britanija koči proces pomirenja.

„Britanci su odbili preko 40 poziva UN-a na pregovore o Falklandima. Smatram da Ujedinjeno Kraljevstvo koristi stanovnike ostrva za političke razloge, da bi koristili naftu koja pripada argentinskom narodu“ rekao je argentinski ministar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније