Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 04. 2016. 23:11   >>  22:55

VAŠINGTON APELUJE

"Kremlj da utiče na Asadove snage"

Vašington je apelovao na Kremlj da izvrši pritisak na predsjednika Sirije Bašara al Asada kako se ne bi ponovili napadi na bolnice, poput jučerašnjeg u Alepu u kome je poginulo najmanje 20 civila.

"Još jednom pozivamo režim da prestane sa tim bezumnim napadima koji predstavljaju, naravno, kršenje primirja", rekao je Kirbi.

Zvaničnik Stejt departmenta je naveo da nema indicija da su u napadima u Alepu učestvovale koalicione snage i da je riječ isključivo o djelu sirijskog režima.

Rusija je ranije negirala da su njeni avioni odgovorni za vazdušne udare u kojima je uništena bolnica u sirijskom gradu Alepu, ističući da ruski avioni proteklih dana nijesu izvodili napade u tom području.

Rusko ministarstvo odbrane je sugerisalo da je neka druga zemlja odgovorna.

U Alepu je tokom poslednjih 24 sata poginulo najmanje 38 civila, dok je više desetina povrijeđeno u sukobima, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније