Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

29. 04. 2016. 12:53 >> 12:37

AUSTRALIJA

Umro izbjeglica koji se zapalio u kampu

Iranac koji se zapalio u izbjegličkom logoru koji je Australija organizovala u pacifičkoj ostrvskoj državi Nauru, preminuo je, saopštilo je danas Ministarstvo za imigracije Australije.

Taj 23-godišnji mladić se u srijedu zapalio u logoru u znak protesta zbog stroge politike australijske vlade pri davanju azila.

Umro je u bolnici u Brizbejnu, u Australiji, gdje su pokušali da mu spasu život.

Vlada Naurua je ranije saopštila da je taj Iranac prvobitno namjeravao da protestuje u vrijeme posjete predstavnika Visokog komesarijata UN za izbjeglice tom ostrvu.

Australija odbija da prihvati tražioce azila koji pokušavaju da do nje dođu brodom, i umjesto toga plaća državama Nauruu i Papui Novoj Gvineji da ih drže u izbjegličkim kampovima.

Premijer Papue Nove Gvineje Piter O'Nil izjavio je u srijedu da će zatvoriti kamp na ostrvu Manus pošto je Vrhovni sud ocijenio da se držanjem tražilaca azila i izbjeglica u tom centru krši njihovo ustavno pravo na ličnu slobodu. O'Nil je od Australije tražio da odmah nađe alternativno rješenje za 900 ljudi smještenih u tom centru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније