Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 04. 2016. 14:56 >> 14:40

ZBOG TERORISTA

Organizatori Eurosonga u pripravnosti

Strahuje se da će sljedeća meta islamskih terorista biti muzičko takmičenje Eurosong, koja se održava u Stokholmu u Švedskoj sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, dnevni švedski list "Eksprešn" je objavio tekst u kojem tvrde da imaju informacije od iračkih vlasti o "sedam ili osam islamskih terorista koji su doputovali u Švedsku".

Detektivi su kasno sinoć otkrili da je jedan od meta islamskih terorista muzičko takmičenje Eurosong u Glob Areni, kojem će prisustvovati oko 16.000 ljudi. Insajder Bi-BIi-Sija kaže da je potencijalni teroristički napada u Stokholmu prijetnja za sve koji se tamo nalaze, prenmosi Blic.

"Napravili smo svoje planove iz perspektive visokog nivoa bezbjednosti", kaže Jasper Akinger, prodžekt menadžer za Eurosong. Specijalni tim koji je formiran za uređenje arene u kojoj će održati takmičenje kontinuirano održava sastanke sa policijom i nadležnim organima.

Portparol Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije rekao je da postoji "opšta pretnja" od terorizma u Švedskoj i pozvao je Britance da budu na oprezu. I portparol švedske bezbjednosne agencije (SAPO) je rekao da informacija koja je došla do njih je takva da se ne može ignorisati.

Dnevnik, "Eksprešn", pozivajući se na neimenovane izvore, objavio je da je SAPO poslala ljude u Irak kako bi dobili više informacija, ali su iz Agencije kazali da su takve akcije česte "radi dobre obaviještenosti".

Eurosong u Švedskoj počinje 8. maja, kada je na programu prvo polufinalno veče, dva dana kasnije će se održati drugo polufinale, dok je finale zakazano za 12. maj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније