Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

29. 04. 2016. 23:35   >>  23:18

OD AVGUSTA 2011.

Najniža nezaposlenost u eurozoni

Stopa nezaposlenosti u eurozoni tokom marta iznosila je 10,2 odsto, što je za 0,2 odsto niže nego u februaru, saopšteno je iz agencije EU za statistiku.

Taj procenat neočekivano je niži nego što su prognozirali eksperti kompanije za finansijske usluge Faktset, koji su predviđali da će stopa nezaposlenosti u eurozoni u martu dostići 10,3 odsto.

U izvještaju Eurostata navodi se da je to najniža stopa nezaposlenosti u eurozoni od avgusta 2011. godine.

Najnižu stopu nezaposlenosti u martu među zemljama eurozone imala je Njemačka (4,2 odsto), dok je najviša zabilježena u januaru u Grčkoj (24,4 odsto) i Španiji (20,4 odsto), dok je Francuska na nivou prosjeka od 10 odsto.

Prosječna nezaposlenost u EU u martu je iznosila 8,8 odsto i bila je za 0,1 odsto niža nego tokom februara, dok je u martu prošle godine dostizala 9,7 odsto.

Prema podacima Eurostata, u martu je u EU bilo nezaposleno 21.419.000 muškaraca i žena, od čega 16.437.000 u eurozoni. Prema izvještaju iz februara, broj nezaposlenih u EU smanjio se za 250.000, a u eurozoni za 226.000.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније