Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 05. 2016. 09:57 >> 09:43
1

SIJETL

Hapšenja poslije prvomajskih protesta

Policija u zapadnom američkom gradu Sijetlu koristila je biber sprej da rasturi demonstrante koji su bacali kamenje, cigle, petarde i zapaljive bombe na policiju na antikapitalističkom skupu povodom Međunarodnog dana rada, Prvog maja.

Najmanje devet ljudi je uhapšeno sinoć, navela je policija. Vlasti su navele da je povrijeđeno pet policajaca, ali nijedan teže.

Okršaji između policije i demonstranata uslijedili su poslije mirnog marša u gradu ranije tokom jučerašnjeg dana koji su organizovali predstavnici radnika i imigranata.

Skup u Sijetlu bio je jedan od nekoliko događaja oganizovanih juče u gradovima širom SAD na kojima su demonstranti tražili bolje plate za radnike, kraj deportacija migranata i izražavali podršku planu predsjednika Baraka Obame da se izdaju radne dozvole imigrantima koji su ilegalno u zemlji, a čija djeca su američki državljani.

U Los Anđelesu stotine demonstranata je povodom Prvog maja izašlo na ulice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније