Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug ]

03. 05. 2016. 21:43 >> 21:27

ITALIJA

Beskućnik ukrao hranu, sud ga oslobodio

Kada hranu ukrade gladan i siromašan - to nije zločin, saopštio je italijanski Viši sud nakon što je beskućnik oslobođen optužbi zbog krađe sira i kobasice.

Sud je zaključio da siromašni i gladni ne čine zločin kada ukradu manju količinu hrane.

Ukrajinac Roman Ostriakov je uhvaćen 2011. u Đenovi prilikom pokušaja krađe hrane u vrijednosti od 4,07 eura u supermarketu, što je primijetio jedan kupac i prijavio ga radnicima prodavnice, prenosi AFP.

Taj beskućnik je osuđen na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 100 eura.

Na tu prvostepenu presudu je uložena žalba na osnovu toga što beskućnik nije uspio sa hranom da napusti supermarket, a nakon druge žalbe, Kasacioni sud ga je u potpunosti oslobodio.

"Jasno je da optuženi Ostriakov ne bi preživio bez hrane, tako da je postupio iz krajnje nužde", naveo je sud.

Dnevnik Korijera dela Sera je vrlo brzo nakon te izjave suda ukazao na ironiju pravnog sistema u Italiji, jer je tu krađu hrane, u vrijednosti manjoj od pet eura, pratio kroz tri vrlo skupa procesa "vrzinog kola pravde" - od prvostepenog suda, preko apelacioni do kasacionog, koji je konačno oslobodio beskućnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније