Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 05. 2016. 08:49 >> 08:32

PREDSJEDNIK EVROPARLAMENTA

Šulc: Evropa je neispunjeno obećanje

Evropa predstavlja obećanje koje nije ispunjeno prema generacijama koje su primorane da se žrtvuju za spasavanje banaka, ocijenio je u Rimu predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc.

 

 

 

"Evropa je obećanje, a to obećanje nije ispunjeno", rekao je Šulc na sastanku o budućnosti Evrope na kojem su učestovali predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i italijanski premijer Mateo Renci.

Šulc je rekao da je Evropa "obećanje koje se daje svaki dan za povećanje broja radnih mjesta, usluga i rasta" dodajući da su se "generacije Evropljana žrtvovale u očekivanju tog obećanja, barem za svoju djecu".

"Međutim, evropski rukovodioci nastavljaju da traže žrtve, manje usluga, više poreza, i to zbog čega, da bi spasili banke", ocijenio je predsjednik Evropskog parlamenta i dodao da zbog toga postoji "osjećaj nepravde kao i Evropa koju Evropljani ne žele kao takvu da vide".

Tusk je rekao da je "iluzija sanjati o jednoj evropskoj državi i jednoj evropskoj naciji".

"Treba da prihvatimo da živimo u Evropi s različitim valutama, političkim snagama, a najgore u svemu tome je praviti se da to ne znamo", rekao je predsjednik Evropskog savjeta.

Junker je sa svoje strane rekao da se o Evropi ne govori na dobar način jer se na svakom minsitarskom sastanku EU u Briselu dobije nekoliko verzija sastanka kao da je održano 28 različitih sastanaka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније