Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 05. 2016. 10:01 >> 09:44

TRKA ZA NOMINACIJE

Hilari upozorava latino-amerikance na Trampa

Kandidatkinja za predsjedničku nominaciju Demokratske partije Hilari Klinton izjavila je da Donald Tramp želi da stvori "deportacijske snage da okupi milione ljudi", dok je kandidat Republikanske partije poželio Latino-Amerikancima srećan praznik fotografijom s meksičkim specijalitetom.

 

 

 

Podsjetivši na stavove Trampa o imigracionoj politici, uključujući njegovo obećanje da će izgraditi zid duž granice s Meksikom, Klintonova je poručila biračima da "najbolji način da to spriječe jeste da osiguraju da se on nikad ne približi Bijeloj kući".

Klintonova je rekla da će se založiti za sveobuhvatnu reviziju imigracionih zakona i da će okončati "racije i privođenje" imigranata.

Klintonova je govorila na događaju kojim je proslavljen praznik "Sinko de majo" (5. maj), kada američki Meksikanci obilježavaju pobjedu nad francuskom vojskom u bici kod Puebla 1862. godine.

Proslavljajući meksički praznik, Tramp je na tviteru i Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj jede meksički specijalitet "taco bowl" (tako činija), uz koju je poželio srećan praznik i napisao "Volim Latino-Amerikance!".

Tramp ima slabu podršku među Latino-Amerikancima. Na početku izborne kampanje Tramp je obećao da će izgraditi zid na granici kako bi spriječio "ubice i silovatelje" da dođu iz Meksika u SAD.

Vjerovatni kandidat republikanaca za predsjednika SAD je na mitingu u četvrtak kritikovao Klintonovu zbog njenih ranijih komentara o industriji uglja, podrške trgovinskim sporazumima i humanitarne fondacije njene porodice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније