Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

06. 05. 2016. 18:49 >> 18:31

IZ VAZDUHA

Rusi i Sirijci negirali napad na kamp

Ruski i sirijski zvaničnici su negirali danas da su njihove letjelice gađale kamp raseljenih na sjeveru Sirije, gdje je u jučerašnjim vazdušnim napadima poginulo 28 osoba.

Njihovo negiranje dolazi poslije navoda sirijskih aktivista da je koalicija pobunjenika i ekstremista, uključujući sirijski ogranak Al Kaide, preuzela strateški važno selo od provladinih snaga u blizini grada Alepo.

Jedan sirijski zvaničnik negirao je u izjavi za agenciju AP da je vojska sprovela bilo kakvu operaciju na kamp raseljenih u Sarmadi, rekavši da su svi izvještaji o napadu lažni.

Vojska Rusije je negirala danas da je ruska ili bilo koja druga letjelica preletjela kamp raseljenih na sjeveru Sirije, u blizini granice s Turskom.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je da je ruska vojska detaljno pregledala podatke jednog sistema za nadzor vazdušnog prostora i zaključila da nijedna letjelica nije prešla u srijedu i četvrtak iznad kampa u Sarmadi, prenijele su ruske agencije.

Konašenkov je rekao da fotografije i video snimci ruševina pokazuju da je kamp možda bio granatiran, bilo s namjerom ili greškom, višestrukim lansiranjem raketa koje u tom području sprovodi ogranak Al Kaide Nusra front.

U vazdušnom napadu na kamp raseljenih u Siriji, u oblasti koja je pod kontrolom pobunjenika, poginulo je 28 civila, uključujući žene i decu, a vi desetina ljudi je ranjeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније