Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 05. 2013. 20:11 >> 20:11

DEVETI U EVROPI

Francuska: Ozakonjeni gej brakovi

Francuski predsjednik Fransoa Oland potpisao je danas Zakon kojim se dopuštaju brakovi istospolnih parova. Francuska je tako postala deveta evropska i 14. zemlja uopšte u kojoj su takvi brakovi legalni.

„Donio sam odluku, sada je vrijeme da poštujemo zakone Republike“, rekao je Oland.

Prvo gej vjenčanje može biti održano 10 dana nakon potpisivanja zakona, ali ministar za parlamentarne odnose Alen Vidal kaže da očekuje da će se prva vjenčanja obaviti prije 1. jula.

Zakon koji istospolnim partnerima omogućava brak i usvajanje djece prihvaćen je i Senatu u Nacionalnoj skupštini prošlog mjeseca, nakon oštre debate.

Ustavni sud juče je utvrdio da istospolni brakovi nijesu protivustavni i da ne krše osnovna prava, slobode ili nacionalnu suverenost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније