Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 05. 2016. 18:11 >> 17:53

"BROJ NIJE KONAČAN"

Šri Lanka: Najmanje 84 stradalih u poplavama

Vojska Šri Lanke našla je još tijela žrtava katastrofalnih poplava i klizišta koji su pogodili tu azijsku zemlju i podijelila humanitarnu pomoć stotinama hiljada stanovnika koji su napustili svoje domove.

Pripadnici snaga bezbjednosti su za posljednja 24 časa našli tijela još 15 nastradalih u oblastima najteže pogođenim poplavama, posebno u Kegalu, 100 kilometara od glavnog grada, Kolomba.

Najmanje 84 osobe širom te zemlje izgubile su život, ali taj broj, po procjeni vlasti, nije konačan, dok se još 116 osoba vodi kao nestalo.

Šri Lanku od prošlog vikenda pogađaju najteže poplave u posljednjih 25 godina, a vlasti su saopštile da će nastaviti potragu za preživjelima.

Dodatnu opasnost predstavlja moguće širenje zaraznih bolesti zbog zagađenosti vode i hrane, te su vojnici i spasičke ekipe podijelili humanitarnu pomoć za oko 300.000 evakuisanih ljudi.

Poplave je izazvao jak ciklon Roanu koji se premješta prema Bangladešu, gdje je usmrtio najmanje 24 osobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније