Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 05. 2016. 14:40 >> 14:29
2

HLADNORATOVSKA RETORIKA

Kremlj: NATO je instrument za stvaranje sukoba

Kremlj je zabrinut zbog širenja NATO-a ka ruskim granicama, izjavio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

  

 

 

Peskov je rekao da Rusija vidi NATO kao sredstvo za konfrontaciju, javila je agencija Tass.

"NATO je instrument za stvaranje sukoba. Nihov doprinos panevropskoj bezbjednosti i stabilnosti je sporan", kazao je on.Peskov je rekoa da Rusija žali zbog širenja prisustva NATO-a prema njenim granicama.

"To je zabrinjavajuće za Moskvu i razlog je za seriju predvidljivih, sistematskih i uzastopnih koraka za očuvanje sopstvenih interesa u postojećim okolnostima", naveo je Peskov.On je kazao da se NATO trudi da očuva hladnoratovsku retoriku i da, po svemu sudeći, to vrijeme nije ostalo u prošlosti."Retorika se krupnim koracima vraća u vrijeme za koje smo mislili da je ostalo iza nas", naglasio je Peskov.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je ranije da će predstojeći samit Alijanse u junu biti prekretnica u bezbjednosnoj politici i da će proizvesti glavne zaključke o tome kako se prilagoditi novoj bezbjednosnoj situaciji."Moramo da pojačamo prisustvo NATO-a u istočnoj Evropi, to će biti multinacionalno", izjavio je Stoltenberg i dodao je da bi to bilo jasan znak da će Alijansa reagovati u slučaju napada na neku od njenih članica.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније