Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 05. 2013. 18:51   >>  18:51

KONKRETNE PRIMJEDBE

EU zabrinuta za ljudska prava u Rusiji

Evropska unija izrazila je zabrinutost zbog stanja ljudskih prava u Rusiji, saopšteno je u Briselu nakon sastanka funkcionera EU i Rusije posvećenog ovom pitanju.

Predstavnici EU su na sastanku, koji je juče održan u Briselu iza zatvorenih vrata, gostima iz Moskve uputili niz primjedbi na sadašnji položaj ruskih nevladinih organizacija, koje su odnedavno prinuđene da se javno deklarišu kao „strani agenti” ukoliko primaju finansijsku pomoć iz inostranstva, navedeno je u saopštenju Evropske komisije, dostavljenom medijima.

Pored toga, na udaru kritike EU se našao i novi zakon o zabrani „homoseksualne propagande”, koji je već usvojen u nekim regionima, a uskoro treba da počne da važi u cijeloj Rusiji.

Od Rusije je traženo da ovaj zakon povuče zbog širokog tumačenja pojma homoseksualne propagande, što je već dovelo do zabrane niza pozorišnih predstava i drugih javnih manifestacija u nekoliko gradova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније