Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 05. 2013. 23:03   >>  23:03

NAKON IZBORA

Bler savjetnik buduće vlade Albanije

Bivši britanski premijer Toni Bler pristao je da preuzme ulogu savjetnika buduće albanske vlade i pripremio teren za potpisivanje ugovora vrijednog milione funti.

Predsjednik albanske opozicione Socijalističke partije Edi Rama saopštio je prošle nedjelje da će Toni Bler preuzeti ulogu savjetnika albanske vlade nakon njegove očekivane pobjede na parlamentarnim izborima sljedećeg mjeseca, prenosi Blic.

Albanija se nada da će se pridružiti Evropskoj uniji, pa se može očekivati da će se Blerovi savjeti prvenstveno odnositi na način ostvarivanja ovog cilja, kao i na sprovođenje reformi u laburističkom stilu.

Rama je veoma omiljen u Albaniji, a prognoze zasnovane na anketama navode na zaključak da će pridobiti 49 odsto biračkog tijela i pobijediti na izborima.

Blerovo imenovanje za savjetnika uslijedilo je nakon potpisivanja unosnih ugovora sa vladama Kazahstana, Kuvajta, Brazila i Kolumbije.

Bivši premijer Velike Britanije otvorio je Agenciju za pružanje savjetničkih usluga vladama ubrzo nakon odlaska iz Dauning strita 2007. godine, a priključili su mu se i Džonatan Pauel, bivši šef njegovog kabineta, i Alister Kembel, bivši direktor za komunikacije.

Prema pisanju “Sandej telegrafa”, sa Albanijom je prvi put pregovarano u februaru ove godine, kada je Kembel otputovao u Tiranu da bi promovisao svoje dnevnike.

Vijest o angažovanju Tonija Blera i njegovog tima objavljena je prošle nedjelje nakon sastanka bivšeg premijera Velike Britanije i Edija Rame, bivšeg gradonačelnika Tirane.

“Izvanredan sastanak sa Tonijem Blerom. Dogovorili smo se da će poslije 23. juna on i njegov tim raditi sa nama u cilju uspješnog upravljanja. Fantastično!”, napisao je Rama na Tviteru u utorak.

“Biće mi drago da vam pomognem, veoma me zanima vaša država”, rekao je Toni Bler u video-snimku, koji je objavila Socijalistička partija.

Otkako je otišao sa funkcije, Toni Bler je, baveći se konsaltingom, zaradio više desetina miliona funti.

Portparol Socijalističke partije Albanije odbio je da kaže koliko će platiti Blerovoj savjetničkoj agenciji, ali pretpostavlja se da je riječ o iznosu od nekoliko miliona funti. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније