Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 05. 2016. 14:24 >> 14:06
2

IZ IDOMENIJA

UN:Migranti smješteni u neuslovne objekte

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) izrazila je danas zabrinutost za migrante i izbjeglice koji su iz grčkog kampa Idomeni premješteni na nekoliko mjesta, u "uslove ispod standarda".

 

 

 

UNHCR je saopštio da su neki migranti odvedeni u "napuštena skladišta i fabrike" sa "nedovoljnim" zalihama hrane, vode, toaleta, tuševa i struje.

Portparolka UNHCR-a Melisa Fleming pozvala je grčke vlasti da, uz finansijsku pomoć EU, brzo nađu "bolja alternativna rješenja" za neke od onih koji su evakuisani iz izbjegličkog kampa kod Idomenija, blizu granice s Makedonijom.

Agencija UN je u saopštenju navela da je zabrinuta da su neke porodice prilikom iseljenja razdvojene, ali je dodala da je evakuacija sprovedena "bez primjene sile".

Grčke vlasti su u četvrtak saopštile da je završeno iseljavanje izbjeglica iz Idomenija.U tom kampu, koji je u početku bio mjesto za neformalni prolazak migranata na putu ka zapadnoj Evropi, bilo je smješteno više od 8.000 ljudi a u jednom trenutku ih je bilo više od 10.000.

Migranti su dva mjeseca blokirali međunarodnu prugu kod graničog prelaza Idomeni, pokušavajući da tom blokadom prinude Makedoniju da ih pusti kroz svoju teritoriju da bi nastavili put ka zapadu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније