Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

31. 05. 2016. 23:10 >> 22:52

ASANŽ PORUČIO

"Oland je prevarant kao mnogi političari"

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, koji se četiri godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, optužio je danas francuskog predsjednika Fransoaa Olanda da je "prevarant kao mnogi političari".

"Ne možemo ni mnogo da mu zamjerimo što je licemjer. To je nažalost dio njegovog posla", rekao je Asanž na videokonferenciji za francusku iTele.

Francuska je u julu 2015. godine odbila Asanžov neformalni zahtjev za azil u dugom pismu koje je objavio list Mond.

"U to vrijeme sam otkrio da su SAD prisluškivale posljednja tri predsjednika Francuske", rekao je osnivač Vikiliksa i dodao da prisluškivani Oland i dva njegova prethodnika, Nikola Sarkozi i Žak Širak, sve u periodu od 2006. do 2012.

Asanž je rekao da Jelisejska palata nije htjela da se zamjera SAD i zbog toga nije ništa preduzela.

Osnivač Vikiliksa je kritikovao i vanredno stanje u Francuskoj uvedeno posle terorističkih napada u Parizu 13. novemra 2015.

"Postoje ozbiljni problemi s vanrednim stanjem jer se krše osnovne slobode građana koje proizilaze iz zakona protiv terorizma. Francuska je izabrala masovno nadgledanje, što predstavlja ozbiljnu prijetnju za demokratiju", dodao je Asanž.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније