Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

01. 06. 2016. 23:25 >> 23:10

U II SVJETSKOM RATU

Micubiši: Izvinjenje i novac zbog prisilnog rada

Kompanija "Micubiši", jedna od mnogobrojnih japanskih kompanija koje su tokom Drugog svjetskog rata koristile zarobljenike tjerajući ih na prisilni rad, izvinila se žrtvama i postigla s njima isplatu odgovarajuće nadoknade.

Japanska novinska agencija Kjodo objavila je da će na osnovu sporazuma, kompanija isplatiti po 100.000 juana (15.000 dolara) za više od 3.000 žrtava i članova njihovih porodica uz izvinjenje.

Više od 40.000 kineskih zarobljenika dovedeni su u Japan početkom 1940. godine kao prinudni radnici zbog nedostatka domaće radne snage.

Mnogi od radnika su umrli od posljedica nasilja i od neuhranjenosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније