Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 05. 2013. 14:21   >>  14:21

NAFTE IMA…

Venecuela: Kredit za toalet papir

Skupština Venecuele odobrila je kredit od 79 miliona dolara za uvoz toaletnog papira i ostalih sredstava za ličnu higijenu da bi bile ublažene nestašice u ovoj zemlji bogatoj naftom.

Venecuela, koja je članica OPEK-a, ima najveće potvrđene zalihe nafte na svijetu, ali se u zemlji povremeno dešavaju nestašice pojedinih vrsta robe od kada je vlast bivšeg predsjednika Uga Čaveza 2003. godine povela politiku kontrolisanja cijena.

"Konstantno osuđujemo strategiju gomilanja robe i špekulacija, kao i kampanju širenja terora među ljudima, zbog čega oni kupuju kompulzivno i u strahu", izjavio je poslanik vladajuće stranke Hoze Avila.

Kredit će biti iskorišten za kupovinu 39 miliona rolni toalet papira, 50 miliona pakovanja papirnih ubrusa, 10 miliona pakovanja sapuna, 17 miliona jednokratnih pelena i tri miliona tuba paste za zube.

Vlasti ove zemlje godinama optužuju opozicione snage i SAD za potkopavanje socijalističke revolucije, koju je predvodio Čavez.

Venecuela je oštro podijeljena od kada je Čavezov nasljednik Nikolas Maduro proglašen pobjednikom predsjedničkih izbora, održanih prošlog mjeseca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније