Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

25. 06. 2016. 12:46 >> 12:28
3

ŠULC OCIJENIO

"Kameron uzima Evropu kao taoca"

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc ocijenio je kao "skandaloznu" odluku britanskog premijera Dejvida Kamerona da podnese ostavku tek u oktobru.

On smatra da Kameron time "uzima cio evropski kontinent za taoca".

“Kada je Kameron objavio 2013. svoju namjeru da organizuje referendum o ostanku ili izlasku Britanije iz EU, on je "zarobio cio kontinent za svoje taktičke pregovore", rekao je Šulc za njemačku javnu televiziju ARD.

Poslije pobjede pobornika Bregzita na referendumu u četvrtak, Kameron je objavio da podnosi ostavku, ali da će napustiti premijersko mjesto tek poslije određivanje novog lidera njegove Konzervativne partije, na kongresu stranke početkom oktobra.

"Još jednom cio jedan kontinent se uzima za taoca zbog unutrašnjih razmišljanja britanske Konzervativne partije", rekao je Šulc.

On je ocijenio da je to suviše kasno.

"Može da se sazove kongres stranke i sjutra ujutru, ako se želi", kritikovao je predsjednik Evropskog parlamenta, koji je iz redova njemačke socijaldemokratske partije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније