Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

26. 06. 2016. 17:45 >> 17:27

ORBAN O BREGZITU

Igra na evropskoj šahovskoj tabli se mijenja

Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je danas da se igra na "evropskoj šahovnj tabli" mijenja poslije britanske odluke da napusti Evropsku uniju (EU).

"Ako uklonite figuru sa šahovske table, a Velika Britanija je krupna i teška figura, onda se cijela igra mijenja", rekao je premijer Mađarske.

"Građani Velike Britanije odlučili su sami da se brinu o svojoj sudbini. Oni više ne žele da ih neko zavarava. Dosta im je nesigurnosti i riječi koje ne prelaze u djela", ocijenio je Orban.

Njegova izjava je dosta različita od prije nekoliko dana uoči referenduma u Velikoj Britaniji. Tada je pozvao Britance da ostanu u EU.

"Lideri EU nijesu se potrudili u borbi protiv talasa migranata što je dovelo do pada nivoa bezbjezdnosti, rastuće prijetnje i agresivnosti", ocijenio je Orban i dodao da je Mađarska krenula različitim putem, navodeći da EU predstavlja "zbrku", a Mađarska "uređenost".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније