Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

26. 06. 2016. 20:29 >> 20:13

SUZAVCIMA I GUMENIM MECIMA

Policija razbila gej skup u Istanbulu

Policija u Istanbulu koristila je suzavac i gumene metke kako bi razbila današnji skup gej aktivista u tom gradu, nedjelju dana pošto su vlasti zabranile njihovo okupljanje.

Pritvoreno je najmanje 19 učesnika. Među njima je i dvoje poslanika Evropskog parlamenta.

Aktivisti su se okupili u glavnoj pješačkoj zoni Istanbula kako bi osudili zabranu i izdali saopštenje u čast gej prava.

Turske vlasti zabranile su prošle nedjelje okpljanje zbog, kako je saopšteno, bezbjednosti građana i učesnika.

Predstavnici LGBT populacije u Turskoj pozvali su svoje članove na paradu 19. i 26. juna, tokom "nedjelje ponosa", dok su nacionalističke i islamističke snage u Turskoj zaprijetile održavanjem kontramarša, u slučaju da se gej parada održi.

Parada je prošle nedjelje takođe rasturena, tako što je policija upotrijebila suzavac i gumene metke.

Prošlogodišnju paradu zaustavila je policija koristeći vodene topove i suzavac.

Na gej paradi u Istanbulu već 10 godina tradicionalno učestvuje više desetina hiljada učesnika, a sve do prošle godine nije bilo incidenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније