Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: D.Ž.

26. 06. 2016. 23:25   >>  23:05

SPORAZUM

"Pomirili" se Turska i Izrael

Izraelska vlada postigla je sporazum o pomirenju s Turskom kako bi se okončale šestogodišnje tenzije između dvije zemlje, izjavio je neimenovani izraelski zvaničnik.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu, koji boravi u zvaničnoj posjeti Rimu, saopštiće sjutra više detalja o sporazumu, navodi isti izvor.

Odnosi dva nekadašnja saveznika Izraela i Turske zapali su u krizu 2010. godine, kada je devet turskih državljana poginulo u napadu izraelskih komandosa na brodove s humanitarnom pomoći za pojas Gaze.

Izraelski mediji prenijeli su da je sporazumom predviđena odšteta za porodice poginulih i nastavak turske pomoći razvojnim projektima u Gazi.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније