Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta.I.Š. ]

28. 06. 2016. 14:34 >> 14:15

PORTPAROL KREMLJA

"Treba vremena za normalizaciju odnosa sa Turskom"

Portparol ruskog predsjenika Dmitrij Peskov izjavio je danas da je izvinjenje Turske za smrt ruskog pilota "veoma važan korak" ali da će biti potrebno vreme da se poprave odnosi dvije zemlje.

 

 

 

I Rusija i Turska treba da "preduzmu više od jednog koraka" kako bi se normalizovali bilateralni odnosi, rekao je portparol Vladimira Putina.

Peskov je dodao da se odnosi neće preko noći vratiti na staro.Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izvinio se u ponedjeljak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za smrt pilota ruskog aviona kojeg su u novembru oborile turske snage, jer je navodno tokom operacija u Siriji ušao u vazdušni prostor Turske, što Moskva demantuje.

Pilota koji se katapulitirao su ubile pobunjeničke snage na teritoriji Sirije, a Erdogan je u poruci Putinu naveo da je u toku istraga protiv turskog državljanina koji je povezan sa smrću pilota.

Rusija je dosad navodila da od turskog rukovodstva očekuje izvinjenje, objašnjenje i naknadu zbog obaranja aviona u Siriji i pogibije pilota.

Poslije toga odnosi Moskve i Ankare su drastično pogoršani, što je zadalo ozbiljan udarac turskoj ekonomiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније