Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: O.Z.

29. 06. 2016. 22:22 >> 22:06

PREMIJERKA ŠKOTSKE

Nema lakog rješenja za ostanak u EU

Škotska premijerka Nikola Sturdžen kaže da je "ohrabrena" današnjim razgovorima sa zvaničnicima EU ali da ne postoji "automatski i lak način" da zaštiti status Škotske u EU nakon Bregzita.

"Ne potcjenjujem ovaj izazov, ali danas sam naišla na dobru volju da nas saslušaju" izjavila je Nikola šest dana nakon što je Britanija, ali ne i Škotska, glasala za izlazak iz Unije, prenosi Tanjug.

Škotska premijerka je, nakon sastanka sa predsjednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom i članovima Evropskog parlamenta, izjavila da se susrela sa "mnogo ljudi koji podržavaju namjeru Škotske da zaštiti svoju poziciju u okviru EU", prenosi AFP.

Ona je dodala da to ne znači automatski da postoji lak put kojim Škotska može da izađe iz situacije u kojoj se našla ne svojom zaslugom.

U ukupnom zbiru glasova, 52 posto Britanaca je glasalo za izlazak iz Unije, ali je u Škotskoj za istupanje glasalo 38 posto, dok je za ostanak glasala većina od 62 posto Škota.

"Ono što sada tražim je da se u toku pregovora o istupanju Britanije iz EU, razmotre sve opcije i da Škotska ima svog predstavnika" dodala je Sturdžen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније