Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 06. 2016. 23:20 >> 23:18

RASTE BROJ ŽRTAVA

Objavljena fotografija napadača

Turska Uprava za borbu protiv terorizma objavila je fotografiju jednog od, navodnih, napadača na aerodromu u Istanbulu. U međuvremenu, turske vlasti su saopštile da se broj mrtvih popeo na 42, a da je 238 osoba povrijeđeno.

Fotografiju je snimila jedna od sigurnosnih kamera postavljenih na aerodromu, a teroristu su istražni odrgani prepoznali po obući.

Izvršen je i pretres dvije kuće u kojima je policija oduzela veliki broj šifrovanih dokumenata, povezanih sa organizacijom, kao i različite digitalne materijale, a svi ovi dokazi će biti pažljivo analizirani, prenio je Sputnjik. 

Među povrijeđenima su i četvoro Ukrajinaca, dvoje Francuza, Kanađanin, a najmanje 13 stranaca je poginulo. Turska sumnja da iza terorističkog napada na istanbulskom aerodromu Ataturk stoji Islamska država. 

Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala je izjavio da, prema prvim pokazateljima, IS stoji iza napada bombaša samoubice, ali je dodao da je "rano za donošenje zaključaka". 

On je naveo da vlasti vjeruju da su napadači strani državljani, ali da istraga nije završena, prenio je AP. 

"Svaka povezanost se pažljivo istražuje", rekao je Ala. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније