Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

30. 06. 2016. 23:33   >>  23:14 1

PO NOVOM ZAKONU

Danska počela s uzimanjem novca od migranta

Danska policija je oduzela novac od migranata prvi put od kada je prije pet mjeseci stupio na snagu sporni zakon koji predviđa oduzimanje sume novca veće od dozvoljene migrantima da zadrže.

Portparol Policije Per Fig rekao je da su pet stranaca, dva muškarca i tri žene starih između 26 i 35 godina, imali dolare i eure u vrijednosti od ukupno oko 129.600 kruna (19.300 dolara), prenosi Beta. Oni su uhapšeni u utorak uveče na aerodromu u Kopenhagenu zbog upotrebe lažnih pasoša. Prema navodima agencije Frans pres oni su Iranci.

Fig je rekao da su odmah zatražili azil.

Policija je konfiskovala 79.600 kruna (11.860 dolara) pošto je, po zakonu, svakom dozvoljeno da zadrži 10.000 kruna (1.490 dolara).

Prema zakonu izbjeglice i drugi migranti treba da predaju vlastima vrijednosti iznad 10.000 kruna. Ta sredstva treba da pokriju dio troškova njihovog smještaja i hrane dok se procesuira njihov slučaj, ali to je takođe pokušaj da se smanji privlačnost Danske za migrante.

Kritičari tog zakona koji je predložila vlada desnog centra i podržala ga većina u parlamentu smatraju da je on degradirajući i nehuman.

Danska je takođe produžila sa jedne na tri godine period koji članovi porodica moraju da čekaju da se spoje s nekim izbjeglicom u Danskoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније