Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

30. 06. 2016. 13:33   >>  13:26

ŠOK U BRITANIJI

Džonson se povukao iz premijerske trke

Jedan od predvodnika kampanje za izlazak Velike Britanije iz EU Boris Džonson iznenadio je javnost i povukao se iz trke za mjesto premijera i lidera stranke.

U iznenađujućem obrtu i trenutku kada se očekivalo da zvanično potvrdi da želi da preuzme i Torijevce i kormilo Britanije, Džonson je naveo brojne izazove sa kojima će se budući lider susretati, da bi rekao da "taj čovjek neće biti on", prenosi B92.

U trku za čelno mjesto konzervativaca su danas ušli ministri i viđena lica kampanje za izlazak Tereza Mej i Majkl Gouv.

Džonson je pred novinarima rekao da ne vjeruje da je on osoba koja bi mogla da obezbijedi potrebno jedinstvo, a kada je završio govor nije želio da odgovara na pitanja.

"To je agenda za sledećeg premijera zemlje. Znam da ste svi vi, dragi prijatelji, čekali ključnu rečenicu ovog govora, ali sam poslije konsultacija sa kolegama, uzimajući u obzir okolnosti u parlamentu, zaključio da ta osoba ne mogu biti ja. Moja uloga će biti da pružim svaku moguću podršku narednom liderstvu stranke, kako bismo se pobrinuli da se ispuni mandat koji je narod dao na referendumu, da se predvodi plan u koji vjerujem, da se podrže zaboravljeni ljudi ove zemlje", rekao je Džonson.

Kako je naveo, on čvrsto vjeruje da će zemlja, ukoliko nastavi da investira u svoju djecu i nastavi reformsku zaostavštinu Dejvida Kamerona kroz torijevski pristup "jedne nacije", pobijediti, biti još bolja, još divnija i još veličanstvenija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније