Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

30. 06. 2016. 16:19 >> 16:03

NEZAPAMĆENA ČISTKA

Smijenjen vrh Baltičke flote

Rusko Ministarstvo odbrane smijenilo je i otpustilo admirala na čelu ruske Baltičke flote, Viktora Kravčuka zajedno sa još nekoliko viših oficira zbog propusta u službi.

Internet portal fontanka.ru izvijestio je da je oko 50 viših oficira flote otpušteno zajedno sa komandantom flote. Navedeno je da je čistka, koja je je prema agenciji AP po razmjerama bez presedana u postsovjetskoj istoriji, uslijedila poslije navodnog prikrivanjan esreće jedne podmornice i zbog omaški u regrutovanju i u vojnim građevinskim projektima.

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo te smjene u saopštenju sinoć, prenijela je agencija Tas, javlja Beta.

Ministar odbrane Sergej Šojgu otpustio je komandanta Baltičke flote Viktora Kravčuka, načelnika štaba flote kontraadmirala Sergeja Popova i više oficira zbog propusta u borbenoj obuci, kao i zbog iskrivljavanja pravog stanja stvari u izvještavanju, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministar i članovi kolegijuma Ministarstva odbrane izrazili su oštru i principijelnu kritiku aktivnosti zvaničnika flote zbog ozbiljnih nedostataka otkrivenih u njihovom radu, navodi se u saopštenju.

Oficiri su kažnjeni zbog ozbiljnih nedostataka u organizaciji borbene obuke, dnevnih aktivnosti vojnika, nepreduzimanja svih potrebnih mjera da se poboljša stanje smještaja osoblja, nepridavanja pažnje svojim podređenim, kao i iskrivljavanja izvještaja o pravom stanju stvari, dodaje se u saopštenju ministarstva i kaže da su oni smijenjeni sa svojih položaja i otpušteni iz vojne službe.

Mediji navode da su među mogućim razlozima za smjenu Kravčuka loš smještaj oficira flote u glavnoj bazi, u enklavi Kaljiningrad koja se graniči sa članicama NATO Poljskom i Litvanijom. Navodno su stanovi gdje su smještene porodice oficira u tako jadnom stanju da se dio stambenog bloka srušio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније