Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

30. 06. 2016. 20:42 >> 20:24
1

"NEMA NAPADAČA"

Haos u američkoj bazi zbog lažne uzbune

Američka vojna baza Endrjus je bila zatvorena zbog zabune i lažne uzbune do koje je dovela zakazana vježba za reagovanje u hitnim situacijama.

Iako su američki mediji naveli da je bilo potvrđeno da je "jedan naoružani napadač zabarikadiran u bazi", ispostavilo se da to nije istina, a nijedan metak nije ispaljen.

Objavljeno je i da je tim za hitno reagovanje krenuo u akciju. Međutim, za tim nije bilo potrebe, jer je do uzbune došlo kada je jedan zaposleni prijavio da je video "osobu sa puškom".

Obezbjeđenje je reagovalo u skladu sa protokolima, pa je odmah proglašena uzbuna, a osoblju je naloženo da se skloni na bezbjedno.

"Reagujemo na izvještaj o pravom naoružanom napadaču. Poziv jeste stigao tokom vježbe, ali mi reagujemo po protokolu. Tretiramo ovaj slučaj kao da nema nikakvih drugih informacija", rekao je portparol baze.

Ubrzo su za američke mediji vojni zvaničnici rekli da nema nikakvog napadača, već da je uzbuna lažna.

"Uzbuna je proglašena kada je jedan od zaposlenih vidio čovjeka sa dugom cijevi tokom vježbe", navedeno je.

Baza Endrjus se nalazi u Murilendu, u blizini Vašingtona i to je matična baza aviona "Er fors van", koji koriste američki predsjednici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније