Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V. [ Beta ]

01. 07. 2016. 09:54 >> 09:35

ĐINPING POZIVA

Kina da prigrli markističke korijene

Kineski predsjednik Si Đinping pozvao je danas Komunističku partiju Kine da prigrli svoje marksističke korijene i založio se za ideološku disciplinu i žustru odbranu partijske vladavine u govoru povodom 95. godišnjice osnivanja partije.

 

U govoru na ceremoniji u Pekingu povodom godišnjice koji je prenosila televizija, Si je rekao da je istorija pokazala da partija ispravno vodi 1,3 milijardi stanovnika zemlje i da je njeno vođstvo presudno za Kinu da ostvari svoju "veliku obnovu".

Suočen sa usporavanjem privrede zemlje Si sve češće apeluje na ideološko jedinstvo, što se razlikuje od ranijih kineskih vođa koji su ukazivali na snažan ekonomski rast kao opravdanje za komunističku vladavinu, navodi agencija AP.

Si je dobio najviše aplauza kada je upozorio strane zemlje da Kina nikad neće žrtvovati svoje suštinske interese, suverenitet, bezbjednost i razvojne planove.

Kako prenosi agencija Sinhua, Si je ponovio privrženost "Konsenzusu iz 1992" u kome stoji da je Tajvan dio Kine ocijenivši da se njime osigurava mirni razvoj odnosa dvije strane.  

"Čvrsto se protivimo secesionističkim aktivnostima za nezavisnost Tajvana. Više od 1,3 milijardi stanovnika Kine i cijela kineska nacija ni u kom slučaju neće tolerisati secesionističke aktivnosti bilo koga, bilo kada i u bilo kom obliku", rekao je Si na ceremoniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније