Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

06. 07. 2016. 11:38 >> 11:20

UBISTVO STENKAMPOVE

Pistorijusu šest godina zatvora

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus osuđen je na šest godina zatvora zbog ubistva svoje djevojke Rive Stenkamp 2013.

Pistorijus je prvostepeno osuđen za ubistvo iz nehata kada je mu je određena petogodišnja zatvorska kazna, ali je nakon apelacije optužen za ubistvo.

Maksimalna zaprijećena kazna za to djelo je 15 godina, ali je sudija rekla da postoje "čvrsti razlozi" za blažu presudu i istakla da je dužnost suda bila da "ispravi lošu percepciju" da je Pistorijus namjeravao zločin, prenosi B92.

Pistorijus je 14. februara 2013. u svojoj kući ubio svoju djevojku Rivu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, mislio da je provalnik. Stenkampova, poznata manekenka, ubijena je sa četiri metka.

"Postoje suštinski i čvrsti razlozi za manju kaznu od zaprijećene. Olakšavajuće okolnosti, među kojima je i njegova ranjivost dok je bio na patrljcima, prevazilaze sve otežavajuće faktore", rekla je sudija Tokozile Masipa.

Kako je istakla, javnost je stekla pogrešan utisak da je Pistorijus želio da ubije svoju djevojku.

"Mišljenje javnosti može da bude glasno i uporno, ali ne može da igra ulogu u donošenju odluke ovog suda. Naši sudovi su tu da sprovode zakon, a ne da slušaju javno mnjenje", rekla je ona.

Šestostruki osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama pušten je krajem oktobra u kućni pritvor, poslije godinu dana u zatvoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније