Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ (B92) ]

09. 07. 2016. 14:22   >>  14:03 1

DEJVID BRAUN

Tragična karijera šefa policije Dalasa

Za šest godina koliko je šef policije u Dalasu Dejvid Braun doživio je mnoštvo tragedija koje su obilježile njegovu karijeru - kolege u uniformi su mu ubile sina kada je mladić usmrtio jednog policajca, izgubio je partnera na dužnosti, a u posljednjem napadu u Dalasu pet policajaca je stradalo, dok su sedmorica ranjena.

U četvratk uveče, snajperista Majka Džonson ubio je petoricu Braunovih kolega i ranio još sedmoricu policajaca.

“Mi smo povrijeđeni, naša profesija je povrijeđena. Povrijeđeni su policajci. Nema riječi kojima bismo opisali ovo što se dogodilo u našem gradu. Sve što znam je da ovo mora da se zaustavi, ova tenzija između policije i građana“, rekao je Braun na konferenciji za medije. 

Snajperista koji je ubio petoricu ciljao je policajce bijelce, rekao je Braun. 

Ono što Džonson pre pucnjave verovatno nije znao je da su četvorica od tih policajaca radila pod komandom jednog crnca. 

Postao policajac zbog lošeg kraja

Odrastajući su ruralnom podrčju, Braun je shvata kako je to imati loše mišljenje o policiji. 

Kako je rekao, poželio je da se bavi tim poslom onda kada je uvidio kako njegov komšiluk prožima dilovanje narkotika. 

Policijsku značku je stekao 1983, a pet godina kasnije izgubio je partnera na dužnosti.  Potom je 1991. Braunov brat ubijen u obračunu sa narko dilerima u Feniksu, o čemu je Braun veoma malo govorio u javnosti. 

Međutim, i pored svega toga 2010. je unaprijeđen i postao je šef za 3.600 policajaca. 

Braunov sin ubijen u obračunu s policijom

Nekoliko sedmica nakon unaprjeđenja, nepoznati napadač je ubio jednog policajca u okrugu Lankaster - ispostavilo se da je ubica bio sin Dejvida Brauna. 

Policija koja se pojavila na mjestu zločina upucala je Dejvida Brauna Juniora deset puta, a obdukcija je pokazala da je bio pod dejstvom narkotika. 

“Moja porodica nije izgubila samo sina, već i policajca i to zbog mog sina. To boli toliko da nikako neću moći da objasnim kako se ojsećam“, rekao je tada Braun. 

Iako su mnogi očekivali da će se tada povući, on je nastavio karijeru i mnogi smatraju da je  značajno uticao na smanjenje tenzija između policije i građana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније