Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 07. 2016. 21:22   >>  21:05

KANADSKI PREMIJER

Džastin Trudo u posjeti Ukrajini

Kanadski premijer Džastin Trudo doputovao je danas u prvu zvaničnu posjetu Ukrajini, tokom koje su dvije zemlje zaključile sporazum o slobodnoj trgovini.

 

 

 

U Kanadi živi brojna ukrajinska manjinska zajednica, koja pruža aktivnu podršku Ukrajini u dvogodišnjem ratu sa proruskim pobunjenicima na istoku zemlje.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je na konferenciji za novinare poslije sastanka sa Trudoom da će trgovinski sporazum "ukloniti 99 odsto prepreka u trgovini između dvije zemlje tokom narednih sedam godina".

Trudo je poručio da je dugo čekao posjetu Ukrajini, koja je bila jedan od njegovih prioriteta, dodavši da će sporazum o slobodnoj trgovini olakšati pristup tržištu i stvoriti predvidljivije uslove za trgovinu.Sporazum je u ime Kanade potpisala ministarka za spoljnu trgovinu Kristija Frilend, koja je ukrajinskog porijekla.

Trudoova vlada i dalje podržava Ukrajinu u borbi protiv proruskih separatista na istoku, ali je privremeno obustavila isporuku oružja Kijevu.

Na pitanje da li postoji mogućnost slanja oružja Ukrajini, Trudo je odgovorio da je "akcenat trenutno na obučavanju ukrajinske vojske", ali je dodao da će njegova vlada nastaviti da prati situaciju kako bi pronašla najbolji način da pomogne Kijevu u borbi protiv pobunjenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније