Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: O.Z. [ tanjug.rs ]

23. 07. 2016. 09:34 >> 09:16
1

PUCNJAVA U MINHENU

Oland: Cilj napada širenje straha

Predsjednik Francuske Fransoa Oland izjavio je da je pucnjava u Minhenu "gnusni teroristički napad" čiji je cilj širenje straha u Njemačkoj poslije prošlenjedeljnog napada u Francuskoj.

U jučerašnjoj pucnjavi u u tržnom centru u Minhenu 18-godišnji Njemac iranskog porijekla usmrtio je devet ljudi, a 16 ranio.

Napadač je potom izvršio samoubistvo.

Policija, međutim, ističe da su još nejasni motivi napada.

"Njemačka će se oduprijeti, može računati na prijateljstvo i saradnju Francuske", navodi se u saopštenju Olanda, prenosi Rojters.

Francuski predsjednik je dodao da će danas prije podne razgovarati telefonom sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Džonson: Ako je u Minhenu terorizam imamo globalni problem

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Džonson šokiran je i tužan zbog pucnjave u Minhenu.

Džonson, koji je učestvovao na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, rekao je da ako se utvrdi da je ovo još jedan teroristički napad onda, prema njegovom mišljenju, to ponovo dokazuje "da imamo globalni problem i globalnu bolest koja se mora riješiti", javlja AP.

On je dodao da je o rješavanju problema radikalizacije ranije danas razgovarao sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom.

Takođe, Iran je danas osudio pucnjavu u tržnom centru u Minhenu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније