Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

23. 07. 2016. 19:51 >> 21:13

UBIO SE PRED POLICIJOM

"Video igrice inspirisale ubicu"

Njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je danas da su nasilne video igrice inspirisale mladog Iranca koji je u petak u Minhenu ubio devetoro ljudi, prenosi Hina.

"Veliki broj igrica na internetu koje veličaju nasilje bez sumnje je ostavio traga na počinitelja", rekao je De Mezijer nakon sastanka bezbjednsnog štaba njemačke savezne vlade na kojem se raspravljalo o ubilačkom pohodu 18-godišnjaka u glavnom gradu Bavarske.

De Mezijer je upozorio na to kako je potrebna "funkcionalna okolina" kako bi se ne vrijeme otkrilo ponašanje koje vodi tragedijama poput one u Minhenu.

"Ono što nam je potrebno su građani koji obraćaju pažnju", rekao je njemački ministar policije i dodao kako postoje indicije da je 18-godišnji Ali David Sonboli, sin useljenika iz Irana, bio žrtva mobinga u školi.

A policija je saopštila da je Sonboli izvršio samoubistvo pred očima policijaca. Kako se navodi, on je sinoć oko 20.30 naišao na jednu policijsku ekipu, prenio je "Špigl".

Kada su mu se policajci obratili, on je izvadio oružje i upucao se. Prethodno je policija saopštila da se napadač ubio i da je njegovo tijelo pronađeno na kilometar udaljenosti od tržnog centra Olimpija.

Policija je takođe u saopštenju objasnila zbog čega je sinoć građane upozoravala, iako je napadač već bio mrtav. Indicije o postojanju drugih napadača, kao i brojni pozivi policiji, kojih je sinoć bilo preko 4.000, o drugim događajima u gradu, morali su biti provjereni i tek potom isključeni, saopštila je policija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније