Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila R.B.

24. 07. 2016. 08:08 >> 08:14
3

JAKŠIĆ SMATRA

Biće još više terorističkih napada u Evropi

U Evropi možemo da očekujemo još mnogo više terorističkih napada, jer se oni doživljavaju kao određena vrsta kompenzacionih radova za ono što su gubici na terenu tamo gdje je Islamska država nastala, rekao je za Pobjedu spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić.

Ako imamo u vidu da je, kaže on, Islamska država, prema nekim istraživanjima, i ove godine u prvih šest mjeseci izgubila 12 odsto teritorije koje je kontrolisala po Iraku i Siriji, očigledno je da je ovo u Evropi neka vrsta terorizma koji je odgovor na sve ono što se događa po njih nepovoljno na terenu Bliskog istoka.

"Napadi će se nastaviti", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li evropske obavještajne službe mogu da djeluju efikasnije, Jakšić kaže da su one nedavno pokazale nesumnjiv poraz. On podsjeća da su u Francuskoj i Belgiji bili najavljeni napadi, ali da nijesu spriječeni.

"Evropske obavještajne službe pokazuju da nijesu u stanju da zajednički, efikasno, objedinjuju akcije, podatke o raznim akterima i mogućim akterima terorizma", smatra analitičar.

Jakšić kaže da se plaši da bez obzira na sve apele koji stižu iz Brisela da se radi efikasnije, u dogledno vrijeme neće biti dovoljno dobrih rezultata.

Analitičar ističe i da se pri tome tehnički teško suočiti i prepoznati opasnosti od nekih ljudi za koje ne bismo mogli da "pretpostavimo da će sjutra da se opasaju eksplozivom i da krenu u akciju“.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније