Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

24. 07. 2016. 11:16   >>  11:00

EVAKUIŠE SE STANOVNIŠTVO

Nađeno tijelo telo na mjestu požara u Kaliforniji

Jedno izgorjelo tijelo nađeno je na mjestu požara sjeverno od Los Anđelesa u kome je izgorjelo oko 50 kvadratnih kilometara rastinja i zbog koga je evakuisano oko 1.500 domova, prenijela je danas agencija AP.

Tijelo je nađeno sinoć u kući u mjestu Santa Klarita i detektivi pokušavaju da ustanove da li je ta osoba poginula u požaru ili se radi o nekom drugom uzroku smrti, rekao Rob Hanlein iz kancelarije Šerifa Los Anđelesa.

Taj kvart jedan je od nekoliko iz kojih je naređena evakuacija kako se požar širio nevjerovatnom brzinom kroz suve kanjone i farme. 

Požar je nastavio da gori sinoć po lokalnom vremenu i vatrogasci su naveli da su neke zgrade zahvaćene, ali za sada nije jasno da li su to kuće ili neke pomoćne zgrade, prema navodima portparola vatrogasne službe.

Ta oblast je i dalje nesigurna zbog tinjajuće vatre i drveća koje može da se sruši zato što mu je korijen izgorio.

Samo deset odsto požara je savladano sinoć dok je gorjeo na ivici Santa Klarite i ulazio u Nacionalnu šumu Los Anđelesa, bez izgleda da se smiruje.

Planirano je da se oko 900 vatrogasaca i požarnih helikoptera bore sa stihijom tokom noći po lokalnom vremenu (ujutro po centralnoevropskom vremenu). 

Jedan bengalski tigar i druge egzotične životinje evakuisane su iz rezervata "Wildlife Waystation" za spasene egzotične životinje u nacionalnoj šumi.

Zvaničnici su rekli da je iz oblasti zahvaćene požarom sklonjeno više od 220 konja, destine koza i drugih životinja.

Oko 500 kilometara uz obalu Pacifika, vatrogasci iz Kalifornijske uprave za šume i zaštitu od požara bore se sa vatrom koja je zahvatila oko 20 kvadratnih kilometara u planinama sjeverno od oblasti Big Sur.

Taj požar je oko 10 kilometara južno od državnog parka Garapata i predstavlja opasnost za oko 1.000 kuća dok su evakuacije naređene iz mjesta Palo Kolorado, navela je kalifornijska uprava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније