Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R.

26. 07. 2016. 11:08 >> 14:03
2

OKONČANA TALAČKA KRIZA

Francuska: Ubijeni napadači i sveštenik

Policija je okončala talačku krizu u crkvi u provinciji Normandija na sjeveru Francuske, usmrtivši dvojicu napadača koji su prethodno ubili sveštenika i povrijedili više ljudi, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema policijskim izvorima, napadači su svešteniku prerezali vrat, a jedna povrijeđena osoba je u kritičnom stanju i bori se za život, prenosi AFP.

Dva muškarca naoružana noževima uzeli kao taoce četvoro do šestoro ljudi među kojima i sveštenika u crkvi u provinciji Normandija. Incident se dogodio u mjestu Sent-Etjen-di-Ruvre, u blizini grada Ruana.

Na lice mjesta su, poslije prijave jedne vjernice, ubrzo stigle specijalne snage francuske policije i antiteroristička jedinica koje su ubile napadače, prenose francuski mediji.

Identitet napadača i motivi napada nijesu još poznati, rekao je neimenovani policijski zvaničnik.

Na lice mjesta uputili su se francuski predsjednik Fransoa Oland i ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev, rekao je portparol ministarstva Pjer-Anri Brande.

Istragu slučaja, prema njegovim riječima, preuzeće specijalno tužilaštvo za borbu protiv terorizma.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније