Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

27. 07. 2016. 09:00   >>  09:14

PORTPAROL KREMLJA

"Putin se priprema za Erdoganov dolazak"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se ruski predsjednik Vladimir Putin priprema za dolazak turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

 

 

 

Kako navodi, Putin je sa članovima Savjeta za bezbednost Ruske federacije razgovarao o pripremama za posjetu Erdogana koji dolazi u Moskvu 9. avgusta.

"U kontekstu priprema za posjetu turskog predsjednika Erdogana planiranu za prvu polovinu avgusta, Putin je informisao stalne članove Savjeta za bezbjednost o nedavnim telefonskim razgovorima koje je imao s Erdoganom i izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom", kazao je Peskov, a prenio TASS.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan posjetiće Sankt Peterburg 9. avgusta, najavio je ranije zamjenik turskog premijera Mehmet Šimšek.

"Naš predsjednik je potvrdio da će stići u Sankt Peterburg 9. avgusta. Mi smo danas ovdje kako bi što prije i ubrzano normalizovali situaciju i naše odnose, koji su poremećeni 24. novembra 2015. godine", izjavio je Šimšek u Moskvi na sastanku sa zamjenikom ruskog premijera Arkadijem Dvorkovičem, prenijela je agencija TASS.

Turska je u novembru iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni avion, što je značajno pogoršalo odnose dvije zemlje. Šimšek je takođe zahvalio Rusiji za podršku turskoj vladi tokom pokušaja puča, kojeg je 15. jula izveo dio vojnog vrha, a turske vlasti tvrde da je pokušaj svrgavanja vlade organizovao muslimanski vjerski vođa Fetulah Gulen, koji se nalazi u dobrovoljnom izgnanstvu u SAD.

"Želio bih da vam zahvalim za podršku tokom nedavnih događaja u Turskoj i za to što podržavate demokratiju i tursku vladu", poručio je Šimšek Dvorkoviču.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније