Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

27. 07. 2016. 09:29 >> 09:11
1

BARAK OBAMA

"Moguće da Rusija pokuša da utiče na izbore"

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da je moguće da će Rusija pokušati da utiče na izbore za predsjednika SAD.

 

 

 

Obamina izjava dolazi nakon što su procureli mejlovi Nacionalnog komiteta Demokratske stranke, za šta pojedini stručnjaci okrivljuju ruske hakere.

Na pitanje da li će Rusi pokušati da utiču na izbore, koji su zakazani za 8. novembar, Obama je u intervjuu za NBC Njuz odgovorio "sve je moguće", prenio je Rojters. Obama je istakao da Federalni istražni biro ispituje curenje više od 19.000 mejlova, koji sugerišu da je Nacionalni komitet Demokratske stranke favorizovao predsjedničkog kandidata demokrata Hilari Klinton u odnosu na senatora iz Vermota Barnija Sandersa za stranačku nominaciju za predsjedničke izbore.

"Znam da su stručnjaci to pripisali Rusima", rekao je Obama.

Aktuelni predsjednik SAD rekao je da "ono što znamo je da Rusi hakuju naše sisteme, ne samo vladine već privatne sisteme".

"Koji su motivi tog curenja, svega toga, ne mogu reći direktno. Ono što znam je da je (predsjednički kandidat republikanaca) Donald Tramp u više navrata izrazio divljenje prema (predsjedniku Rusije) Vladimiru Putinu", rekao je Obama. Ocijenio je i da Tramp ima prilično povoljno pokriće u Rusiji.

Nakon što su procureli mejlovi, kongresmenka Debi Vaserman Šulc iz Floride podnijela je ostavku na mjesto predsjedavajuće Nacionalnim komitetom Demokratske stranke.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније