Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V. [ Beta ]

28. 07. 2016. 09:59 >> 09:44

PRED KRAJ KONVENCIJE

Vikiliks objavio razgovore Demokrata

Vikiliks je objavio 29 audio snimaka hakovanih sa servera američke Demokratske stranke, među kojima je i nekoliko u kojima neidentifikovani članovi pokazuju nezadovoljstvo zbog uticaja Bernija Sandersa, stranačkog rivala Hilari Klinton.

 

Izjave protiv Sandersa nalaze se među uglavnom uobičajenim razgovorima o organizaciji predstojećih događaja u Demokratskoj stranci.

Ženski glas izražava mišljenje da Sanders ne treba ni da govori na demokratskoj nacionalnoj konvenciji. Govoreći o Sandersu ta osoba kaže da "on nije demokrata".

"Molim vas zaustavite tog čovjeka sada", rekla je ona.

Drugi glas se žali zbog uloge date Sandersovom pristalici Kornelu Vestu, koji je bio vrlo kritičan prema aktuelnom predsjedniku SAD Baraku Obami.

Objava ovih audio snimaka uslijedila je poslije prošlonedjeljne objave više od 19.000 imejlova Demokratske stranke, u kojima se vidjelo da su neki demokratski zvaničnici favorizovali Hilari Klinton u odnosu na Sandersa tokom stranačkih primarnih izbora.

Veza preko koje može da se dođe do 29 snimaka razgovora objavljena je na Tviteru sinoć, nekoliko sati prije nego što je trebalo da govori predsjednik Barak Obama u Filadelfiji, na demokratskoj nacionalnoj konvenciji, na kojoj je Hilari Klinton zvanično određena za predsjedničkog kandidata demokrata.

U jednom razgovoru od oko minut, pristalica Hilari Klinton kaže da je "bijesna" zbog, kako smatra, podrške emokratske stranke Berniju Sandersu, senatoru iz Vermonta, ocijenivši da mu se daje "suviše uticaja".

"Berni je najgora osoba na svijetu koja može da se pojavi u Demokratskoj stranci, jer on nije demokrata", kaže ta žena čije ime nije poznato.

Vrijeme objave ovih razgovora je izgleda bilo proračunato da dovede Hilari Klinton u neprijatnu situaciju iako ti snimci ne otkrivaju ništa frapantno.

Zbog objavljenih hakovanih imejlova preko Vikiliksa čelnica Demokratske stranke Debi Vaserman Šulc podnela je ostavku na funkciju, i to neposredno pred početak konvencije demokrata, a to su mjesecima prethodno tražile pristalice Sandersa.

Na svojoj konvenciji u Filadelfiji, demokrate su željele da pokažu sliku ujedinjene partije spremne za borbu za predsjedničke izbore u novembru, međutim i tokom tog skupa koji se danas završava u Filadelfiji, tvrde pristalice Sandersa pokazale su nezadovoljstvo. Oni smatraju da njemu nije omogućena fer borba tokom primarnih stranačkih izbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније