Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

29. 07. 2016. 08:36 >> 09:28
1

PRVA ŽENA

Hilari zvanično kandidat za predsjednika SAD

Hilari Klinton je i zvanično postala prva žena kandidat za predsjednika SAD pošto je na konvenciji demokrata u Filadelfiji prihvatila nominaciju.

 

 

 

Ona je poručila da će biti predsjednik "svih Amerikanaca" i da su ovi izbori vrijeme kada treba da se "podvuče crta".

"Biću predsjednik demokrata, republikanaca, i onih koji su nezavisni. Onih koji se bore, teže nečem i postižu uspjeh. I onih koji budu glasali za mene, kao i onih koji ne budu. Za sve Amerikance", istakla je Klinton u govoru posljednjeg dana konvencije Demokratske stranke u Filadelfiji, prenijele su agencije.

Klinton je navela da je njena prevashodna misija kao predsjednika da stvori nove mogućnosti i više radnih mjesta, uslove u kojima će plate da rastu.

To će biti, kako je navela, njen zadatak "od prvog do posljednjeg dana".

Ona se obratila i razočaranim pristalicama rivala Donalda Trampa, ponudivši im "maslinovu grančicu".

"Ovo je tužna istina. Nema drugog Donalda Trampa i to je to", kazala je ona.

"On želi da nas podijeli od ostatka svijeta, jedne od drugih. Želi da se plašimo za budućnost i da se plašimo jedni drugih", poručila je Klinton.

Klinton - bivša američka prva dama, senator i državni sekretar, je prije dva dana nominovana za Bijelu kuću.

Ona je, nadmašivši rivala Bernija Sandersa i osvojivši nominaciju, napravila veliki korak na svom putu da postane prva žena predsjednik SAD, prenijela je agencija AFP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније