Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

29. 07. 2016. 10:18   >>  10:38

PRIVREMENA ZABRANA

Vals zabranjuje strano finansiranje džamija

Francuski premijer Manuel Vals rekao je da je otvoren za privremenu zabranu stranog finansiranja izgradnje džamija, nakon niza napada u Francuskoj za koje su odgovornost preuzeli džihadisti.

 

 

 

Vals je u intervjuu dnevniku "Mond", par dana nakon džihadističkog napada na sveštenika pred oltarom u crkvi koji je probudio strahove od vjerskih tenzija u sekularnoj Francuskoj, rekao da njegova zemlja mora da uspostavi "nove odnose" sa islamom.

"Moramo da resetujemo i osmislimo nove odnose sa islamom u Francuskoj", istakao je Vals, dodavši da je "otvoren prema ideji da - tokom perioda koji tek treba da bude određen - ne bi trebalo da bude stranog finansiranja izgradnje džamija", prenosi AFP.

Vals je, takođe, rekao da bi imame trebalo obučavati u Francuskoj, a ne negdje drugdje.

Francuski premijer je u intervjuu pariskom listu priznao da su francuske vlasti napravile propust kada su jednog od džihadista, koji je izveo napad u ckrvi i ubio sveštenika ranije ove nedjelje, pustile na slobodu do početka suđenja uz elektronski nadzor.

Vals je, međutim, naglasio da sudije u tom pojedinačnom slučaju ne bi trebalo da bude pozivane na odgovornost za taj "akt terorizma".

Francuski premijer i ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev našli su se na udaru kritika zbog bezbjednosnih propusta zbog kojih vlasti nijesu uspjele da spriječe tri velika teroristička napada u Francuskoj u proteklih 18 mjeseci, podsjeća francuska agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније