Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

29. 07. 2016. 11:39 >> 11:19

MUKE OKO VEĆINE

Rahoj će pokušati da formira novu vladu

Predsjednik španske prelazne vlade Mariano Rahoj prihvatio je ponudu kralja Felipea VI da pokuša da formira vladu poslije prošlomjesečnih izbora, na kojima ni jedna stranka nije dobila apsolutnu većinu.

 

 

 

 

Kralj Felipe VI kasno sinoć povjerio je mandat Rahoju da formira vladu na kraju tri dana konsultacija sa partijskim vođama u nastojanju da se izađe iz sedmomjesečne političke blokade poslije nejasnih rezultata izbora u decembru i junu.

Rahojeva konzervativna Narodna stranka, na vlasti od 2011.

sada je u tehničkom mandatu. Njegova partija osvojila je najviše mjesta na izborima i u decembru i u junu ali nema većinu i takoreći nikakvu spoljnu podršku.

Njegova partija osvojila je na izborima 26. juna 33 odsto glasova i 137 mjesta u parlamentu ali je i dalje daleko od 176 mjesta koliko je potrebno da bi vladala sama.

Rahoj prema tome treba da ubijedi druge stranke da mu daju nedostajuće glasove da bi dobio povjerenje parlamenta. Rahoj nije želio jasno da kaže novinarima da li će se pojaviti pred parlamentom ako ne bude uspio da osigura dovoljnu parlamentarnu podršku.

"Učiniću sve u svojoj moći da Španija ima vladu, ali to ne zavisi samo od mene", rekao je Rahoj sinoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније