Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

30. 07. 2016. 10:20   >>  10:01 6

"SKIDAJU RUKAVICE"

Tramp i Klintonova počeli sa uvredama

Hilari Klinton i Donald Tramp razmjenjivali su sinoć uvrede sa suprotnih krajeva SAD, prenijevši svoju borbu za Bijelu kuću u savezne države ključne za izbore i pokazavši ogromne razlike u njihovim pogledima na Ameriku na manje od 100 dana pred izlazak na birališta, navodi AFP.

 

 

 

Agencija navodi da jedna od kampanja koja je izazvala najveće podjele u modernoj istoriji SAD ulazi u novu fazu nakon što su republikanci i demokrate izabrali svoje kandidate za izbore 8. novembra.

Klintonova je nakon istorijskog prihvatanja kandidature u četvrtak u Filadelfiji, kao prva žena koju je velika partija kandidovala za čelnu funkciju u SAD krenula na autobusku turneju po Pensilvaniji i Ohaju. U Koloradu, ključnoj zapadnoj državi, njen republikanski protivnik je obećao da neće više "biti fin".

On je govor koji je Klintonova održala na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji nazvao "prosječnim", nju je nazvao lažljivicom i obećao da će zaustaviti migracije sirijskih izbjeglica.

"Počinjem da se slažem sa vama", kazao je 70-godišnji Tramp svojim pristalicama koji su uzvikivali "u zatvor s njom, u zatvor s njom" na račun Klintonove.

On je poručio da "skida rukavice".

"Zapamtite, ovaj Tramp više neće biti fin", kazao je republikanski kandidat.

Na njegove prozivke 68-godišnja Klintonova poručuje da je Tramp prijetnja po demokratiju i pokušava da dobije dio radničke klase koji čini bazu Trampovog glasačkog tijela.

S tim u vezi, Klintonova je napala Trampa zbog toga što njegova kompanija izrađuje puno svojih proizvoda van SAD.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније