Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 07. 2016. 12:45 >> 12:25

BELGIJSKO TUŽILAŠTVO

Dvojica uhapšena zbog pripreme napada

Belgijsko federalno tužilaštvo objavilo je da je antiteroristička jedinica policije uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za planiranje napada u toj zemlji.

 

 

 

Rojters prenosi da će 33-godišnji Nuredin H. i njegov brat Hamza H. danas biti izvedeni pred sudiju koji treba da odluči da li će im produžiti pritvor nakon isteka prvobitna 24 sata.

Hapšenje je uslijdilo nakon pretresa sedam kuća u regionu Monsa i još jednu kuću u Liježu. Prilikom pretresa nije pronađeno nikakvo oružje niti eksploziv.

"Na osnovu prvobitnih nalaza istrage, djeluje da su postojali planovi za izvođenje napada negdje u Belgiji", stoji u saopštenju tužilaštva.

AFP naglašava da se u engleskoj verziji ovog saopštenja pominje jedan napad, u francuskoj "planiranje napada" u množini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније