Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 07. 2016. 14:09 >> 13:50

OSNIVAČ VIKILIKSA

Asanž: Curenje mejlova moglo se predvidjeti

Osnivač sajta Vikiliks (WikiLeaks) Džulijan Asanž izjavio je da je Vikiliks duže vrijeme posjedovao dokumenta povezana sa kampanjom presjedničke kandidatkinje demokrata Hilari Klinton i da se njihovo objavljivanje moglo predvidjeti.

 

 

 

On je u intervjuu za američku mrežu Si-En-En odbio da otkrije kako je Vikiliks došao do tih dokumenata, ali je naveo da je Demokratski nacionalni komitet bio upozoren da je njegov sistem zaštite podataka koji je već bio na meti hakera, prilično oslabljen.

Vikiliks je 22. jula, tri dana pred konvenciju Demokratske stranke u Filadelfiji, objavio više od 20.000 piratskih govornih poruka sa naloga sedam zvaničnika demokrata, iz kojih se vidi nepovjerenje i prezir vrha stranke prema bivšem rivalu Klintonove u trci za predsjedničku nominaciju Berniju Sandersu.

Zvaničnici Demokratske stranke saopštili su sinoć da su ponovo bili meta hakerskog napada i naveli da je istraga o tome u toku, ali da su prva saznanja pokazala da je taj napad sličan prethodnom.

Izborna ekipa demokratske kandidatkinje je potom saopštila da je moguće da Rusija stoji iza tih hakerskih napada u korist republikanskog kandidata Donalda Trampa, što je Kremlj kategorično odbacio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније